Tim is alweer ruim 5 weken oud …

… dus hoog tijd voor een nieuw weblogje van deze grote kleine knul!

Ik ga eerst even vertellen dat ik vandaag bij het consultatiebureau ben geweest. Ik had een afspraak bij de dokter. Papa en mama gingen natuurlijk met mij mee omdat ik nog niet zelf kan autorijden. Mama ging mij eerst helemaal uitkleden, ik mocht alleen mijn luier om houden – jammer, kon ik niet stiekum iemand natplassen – en wikkelde mij lekker in mijn warme omslagdoek. Toen moesten we wachten. Gelukkig had mama mijn Woezel-en-Pip-speen ook meegenomen, kon ik daar lekker op sabbelen tijdens het wachten. Want eigenlijk begon ik al wel weer een beetje honger te krijgen, want het was al bijna tijd voor mijn flesje. Toen werd ik gemeten, ik moest met mijn hoofd tegen het zonnetje aan liggen en dan deed de mevrouw mijn benen recht en de meetlat tegen mijn voeten. Ik ben nu 51,8 cm! Daarna moest ik op de weegschaal, toen mocht mijn luier even af, maar ik ben vergeten om mama of de mevrouw van het consultatiebureau nat te plassen. Goed onthouden dat ik dat de volgende keer ga doen! Ik weeg nu 3810 gram. Boven aan mijn website kun je naar de groeicurve toe, dan kun je zien hoe goed ik al gegroeid ben.

Toen moesten we weer even wachten en daarna gingen we naar de dokter. De dokter ging eerst dingen aan papa en mama vragen, over hoeveel flesjes ik dronk en hoeveel er dan in zat. En of ik nog ergens last van had enzo. Daarna heeft de dokter mij ook onderzocht. Eerst ging ik heel hard huilen, maar toen mama mijn speentje gaf werd ik wel weer stil zodat de dokter naar mijn hartje en longen kon luisteren. De dokter vond dat ik er goed uitzag! Ja natuurlijk, ik ben toch ook een hele mooie, knappe baby! Ze vond het ook heel knap dat ik al zo goed mij hoofd kan optillen als ik op mijn buik lig. Mama zei dat ik een beetje een uitpuilend naveltje heb als ik aan het huilen ben. De dokter zei dat dat een navelbreukje is en dat ze daar tegenwoordig niets meer aan doen, alleen als het heel erg wordt moeten ze er wat aan doen. En die rode vlek die ik op mijn achterhoofd heb net boven mijn nekje (onder mijn mooie “matje”), dat is een ooievaarsbeet. Dat heb ik vast van mama’s familie want tante Debora had ook een navelbreukje en een ooievaarsbeet. Over een maandje mag ik weer terugkomen, dan heb ik een afspraak bij de wijkverpleegkundige en ik hoorde mama ook zeggen dat ik dan mijn eerste prikjes krijg, geen idee wat dat is maar vandaag heb ik ook overleefd, dus ik denk dat het niet erg is.

En dan zal ik nu vertellen wat ik gedaan heb sinds mijn “wereldreis” naar het westen van het land.

Vorige week dinsdag ben ik met mama mee op stap geweest. Mama moest nog wat afgeven op haar werk en heeft daar ook gezellig even gekletst met wat collega’s. Omdat het regende bleef ze iets langer en mocht ik ook nog een flesje drinken op mama’s werk. Woensdagochtend heb ik met papa en mama uitgeslapen, daarna kwam oma nog even langs om naar mij te kijken voordat ze twee dagen bij tante Judith ging logeren. ‘s Middags had papa een belangrijke afspraak en heb ik nog een stukje gewandeld met mama.

Donderdag zijn we bij de verloskundige geweest voor de nacontrole van mama, maar eigenlijk was het meer om even gezellig bij te praten en om te laten zien wat een mooie grote knul ik word. Ik mocht ook nog op de foto met Lizette. Lizette is de verloskundige die erbij was toen ik werd geboren. Daarna zijn we naar het consultatiebureau geweest voor het weeguurtje. Ik was alweer netjes gegroeid naar 3560 gram en ik mag nu meer melk in mijn flesjes en iets minder vaak de fles. ‘s Middags is mama nog weggeweest met oma en voor een afscheidsreceptie van een collega en ben ik lekker alleen met papa thuis gebleven.

Mama heeft vorige week ook een heleboel foto’s van mij uitgezocht een daar heeft ze een heel mooi fotoboekje van gemaakt. Kijk maar in het berichtje dat mama heeft geschreven. Zaterdagochtend mocht ik eerst met mama mee onder de douche. Ik vind het erg lekker om mee te gaan onder de douche, ik was vrijdag ook al met papa mee geweest onder de douche.

 

Daarna ben ik met papa en mama meegeweest naar Arnhem om te winkelen. Mama heeft een hele mooie Pandora-bedel van papa gekregen voor aan haar armband. Er hangt een gouden fopspeentje aan. Lief hè van mijn papa! Bij de Bijenkorf hebben papa en mama weer nieuwe koffie gekocht, want nu ze allebei thuis zijn gaat de koffie er hard door. Daarna gingen we – papa en mama, ik lag in de kinderwagen – lunchen bij La Place. En we zijn ook nog bij de Prenatal geweest om nog een extra badcape voor mij te kopen. Ik had namelijk centjes gekregen van een Belgische duikvriendin van papa en mama en daar mochten we zelf iets moois van kopen. Als laatste heeft mama ook nog nieuwe kleren voor zichzelf gekocht, want nu haar buik bijna verdwenen is, heeft ze echt iets nieuws nodig, zegt mama.

 

Toen we weer thuis waren ben ik eens even op onderzoek uitgegaan in mama’s trui. Haar buik is inderdaad bijna weg! Ik heb ook nog even gezocht waar die borsten waren gebleven waar – toen ik net geboren was – van die lekkere melk uit kwam, maar die heb ik niet meer kunnen vinden. Mama zei dat ze ze verstopt had en dat er ook geen melk meer uit kwam. Ik krijg nu melk uit een flesje. Geeft niets hoor, dat vind ik ook lekker en ik groei er goed van!

Zondag was het lazy sunday! Mama is nog druk geweest met foto’s uitzoeken, want papa vindt dat standje zo leuk dat de camera 10 foto’s achter elkaar maakt. Zondagavond ben ik nog met mama wezen wandelen langs het kanaal. Papa bleef thuis want die had pijn in zijn keel. Ik vind het wel lekker hoor om uit wandelen te gaan! En omdat mama weet dat ik wandelen leuk vind hebben we maandag weer gewandeld. Maandag ben ik met mama naar oma gewandeld (ik in de wagen en mama lopen natuurlijk). Het was heel mooi weer en de zon scheen ook nog lekker. Daarna heeft papa ons weer opgehaald met de auto, want het was best een eind lopen en mama wilde niet weer dezelfde weg terug moeten lopen.

Gisteren heeft mama een heuse fotoreportage van mij gemaakt. En ze heeft ook alle foto’s in de foto-albums hier op de website gezet. Voor elke week heeft ze een nieuw foto-album gemaakt. Straks zal dat wel één foto-album per maand gaan worden denk ik. Ik ben eigenlijk best een mooi fotomodel vind ik zelf. En papa en mama vinden dat volgens mij ook want ze maken best heel veel foto’s van mij!

Gisterenmiddag ben ik ook nog met mama naar de bibliotheek geweest. Ik heb nu mijn eigen bibliotheekabonnement met mijn eigen pasje. Mama bewaart het pasje voor mij, anders raakt hij nog kwijt. En we hebben ook gelijk boekjes uitgezocht met mooie plaatjes erin. Dan kan mama mij lekker voorlezen, dat is goed voor mijn taalontwikkeling zeggen ze. Nu maak ik alleen nog kreun-, knor- en huilgeluiden, maar later als ik groter ben ga ik ook woordjes leren zeggen.

En omdat papa en ik best moe waren vanmiddag … we hadden niet zo veel geslapen vannacht omdat ik heel veel moest huilen – mama denkt dat ik pijn in mijn buikje had – heb ik lekker samen met papa een dutje op de bank gedaan. Ik vind het zo lekker om bij papa te slapen!

   

 

1 reactie op “Tim is alweer ruim 5 weken oud …”

  • tante Ilja zegt:

wat een rust, zo lekker op papa’s buik slapen, ik ben er bijna jaloers op

  • Datum: 25.04.2012
  • Tijd: 22:34 uur
  •  
 

Laat een reactie achter