Pretecho met geslachtsbepaling

16 weken, 5 dagen

Zoals ik vanmiddag al schreef hebben we vanmiddag een pretecho laten maken. Het was nog even spannend of we er op tijd zouden zijn, want de hele ringweg stond vast omdat er op de A50 een zwaar ongeluk was gebeurd en al het verkeer dus dwars door Apeldoorn werd geleid. Gelukkig kennen we de weg in Apeldoorn en konden we via een alternatieve route nog net op tijd het echobureau bereiken. We (Dennis, ik en beide oma’s) werden welkom geheten door de echomevrouw en er werd uitgelegd hoe alles in zijn werk zou gaan. Zij maakt in een andere plaats ook medische echo’s en zei al dat ze ook alvast een paar dingen zou checken die straks bij de 20-weken-echo ook weer nagekeken worden.

Ik mocht op de bank komen liggen met een blote buik en kreeg een dikke klodder echogel op mijn buik. Toen ze het echoapparaat op mijn buik zette en even heen en weer bewoon dacht ik al te zien dat er een klein piemeltje te zien was tussen de beentjes. Maar ze ging snel door en hield de spanning er nog even in. De beide oma’s vonden het geweldig om hun kleinkind alvast te bewonderen. Voetjes, handjes, vingertjes, teentjes, een oortje, neusje, mondje … echt alles werd uitgebreid bewonderd. En toen was het eindelijk zover dat ze echt ging kijken of het een jongetje of een meisje is. En ja hoor, ik had het goed gezien … 2 balletjes en een piemeltje. We krijgen dus een zoon!

En nog belangrijker … voor zover ze kon zien is onze zoon helemaal gezond. Over ruim 3 weken hebben we de officiële 20-weken-echo en dan wordt alles nogeens helemaal nagekeken en gemeten. Nu heeft ze ook al de hoofdomtrek (12,9 cm) de buikomtrek (12,4 cm) en de lengte van het bovenbeentje (2,17 cm) zijn nauwkeurig opgemeten. De berekening laat zien dat ik dan 16 weken en 5 dagen zwanger moet zijn … dat klopt precies met de termijn. We hebben ook weer even naar het hartje mogen luisteren.

En daarna werden er nog een aantal 3D foto’s gemaakt van onze kleine knul. Dat is echt mooi om te zien. Zo’n klein kindje lekker knus in zijn holletje in mama’s buik. Er is ruim voldoende vruchtwater dus meneer kan alvast lekker oefenen met zwemmen zodat hij later met papa en mama mee kan op duikvakantie. Maar eerst nog even een paar maandjes verder groeien. Na ruim een half uur gingen we helemaal blij en voorzien van een mapje foto’s en een CD met nog meer foto’s erop naar huis om beschuit met blauwe muisjes te eten.

Meer foto’s in ons fotoalbum met echofoto’s (onderaan de pagina staan de foto’s van vandaag).

We hebben ook weer een paar cadeautjes gehad deze week. Een dierenboekje van Sanne, als dank voor de kaartjes voor de Beekse Bergen die ze van ons had gehad. En van Omalein een paar sokjes met I love Papa erop en een boek over babymassage. Wederom bedankt voor alle leuke cadeautjes.

  

   

 

1 reactie op “Pretecho met geslachtsbepaling”

  • ilja zegt:

leuke foto’s!
mooi hoor.

  • Datum: 01.11.2011
  • Tijd: 15:27 uur
  •  
 

Laat een reactie achter