Mijn eerste keer zwemmen!

Ik ben vandaag 11 weken en 3 dagen oud

Vandaag ben ik met papa en mama naar het zwembad geweest. Dat is een badje maar dan heel erg groot! Nog veeeeeeel groter dan het badje bij oma in de tuin. Mama ging mij uitkleden en mijn zwembroek aandoen en daarna deed ze zelf ook een zwempak aan. Waar papa was weet ik even niet, maar toen we bij het grote bad kwamen kwam papa er ook ineens aan. Papa had ook zijn zwembroek aan.

Eerst moesten we nog even wachten want er waren andere papa’s en mama’s en kindjes in het zwembad liedjes aan het zingen. Vond ik wel leuk hoor, kon ik even kijken hoe het moest. Daarna gingen we het water in … lekker warm water joh! Ik hoefde niet in een stoeltje te zitten zoals thuis in bad maar ik mocht echt zwemmen. We gingen liedjes zingen en ik ging op mijn buik en op mijn rug zwemmen. Papa en mama gingen mij om de beurt vasthouden en ze hebben ook foto’s en filmpjes gemaakt. Ik vond het heel leuk in het zwembad. De zwemjuf zei tegen papa en mama dat ik nog niet persé onder water hoefde met mijn hoofd, maar dat deed ik natuurlijk wel want dat kan ik al heel goed. Toen ik nog in de emmer (tummytub) in bad ging, ging ik al oefenen met kopje onder. Ik ging ook nog drijven op een mat met gaatjes. Dat was ook wel lekker, alleen jammer dat mijn buik dan boven het water uitsteekt, ik zit liever helemaal in het water.

Papa en mama gingen wel iets eerder met uit het zwembad dan de andere papa’s en mama’s en kindjes want de juf had gezegd dat ik het waarschijnlijk te koud zou krijgen als ik het hele half uur in het zwembad zou blijven. Daarna gingen we lekker onder de warme douche. Mocht ik weer lekker met mijn hoofd onder de warme stralen … dat vind ik echt lekker hoor, kan ik stiekum proberen of ik ook wat slokjes kan drinken.

Toen gingen we weer aankleden en kreeg ik nog een lekker fles. Daarna was ik zo moe dat ik de hele middag heb geslapen! Volgende week mag ik weer met papa en mama mee naar het zwembad. Kan ik weer laten zien hoe goed ik al kan zwemmen.

   

 

Laat een reactie achter