Inrichten babykamer

27 weken, 6 dagen

Vandaag hebben we de meubeltjes gekregen. Niet nieuw hoor maar tweedehands. Bas en Wim, de tweeling van mijn zusje Debora, worden volgende maand 2 jaar en waren (bijna) toe aan peuterbedjes. Zij hebben dus een nieuwe kamer gekregen en wij hebben hun oude babykamertje overgenomen. Het tweede ledikantje is naar mijn moeder gegaan zodat Fritzy straks op oma-dag in net zo’n ledikantje kan slapen als thuis.

  

En Dennis & Debora hadden niet alleen een complete babykamer (ledikantje, commode en linnenkast) voor ons, maar ook nog dekentjes, lakentjes, kleertjes en nog veel meer babyspullen die zij zelf niet meer nodig hebben. Heel handig, op die manier ligt de kast straks ook alweer behoorlijk gevuld. Maar eerst moesten de meubeltjes uit Rotterdam naar Apeldoorn komen. Gelukkig kon ome Dennis (de papa van Bas en Wim) een kleine vrachtauto lenen van zijn werk. Zo hoefden de meubeltjes niet helemaal uit elkaar gehaald te worden.

   

De meubeltjes staan heel mooi in het kamertje. We moeten alleen nog het plankje boven de commode ophangen en kijken op welke plekken we de muurstickers willen plakken. Misschien doen we er ook wel een paar op de deur en op de meubeltjes. Daar moeten we morgen maar eens naar kijken. Er liggen nu ballonnen in het bedje, zodat onze katjes kunnen leren dat ze daar niet in mogen. Tot nu toe hebben ze ook nog maar weinig interesse getoond in de babykamer. En de eerste babywas is ook al gedaan. Heerlijk om er zo mee bezig te zijn. Alleen jammer dat de beide Dennissen de box zijn vergeten mee te nemen. Die staat nog in Rotterdam en moet maar een keertje opgehaald worden als papa Dennis uit zijn werk komt. Of ome Dennis moet hem een keer mee kunnen nemen als hij hier in de buurt moet zijn voor zijn werk.

Vandaag is ook het derde trimester ingegaan. Het laaste deel van mijn zwangerschap is nu dus ook begonnen. Nog maximaal 3 maanden en dan kan Fritzy in zijn eigen bedje, in zijn eigen kamertje slapen. Maar misschien laten we hem de eerste paar weken/maanden ook wel in een wiegje bij ons in de slaapkamer slapen ‘s nachts. Dan hoef ik mijn bed niet uit om borstvoeding te geven. Dus we zijn ook nog aan het kijken naar een wiegje.

   

 

3 reacties op “Inrichten babykamer”

 • Peer zegt:

Ziet er goed, volgens mij zijn jullie er helemaal klaar voor.

 • Datum: 14.01.2012
 • Tijd: 21:22 uur
 •  
 
 • Lilian zegt:

Nog niet helemaal klaar, maar het begint nu wel te komen. Als straks alle was gewassen in de kast ligt kunnen we een lijstje maken van dingen die we nog nodig hebben en de laatste ronde gaan shoppen. Ik denk dat we wel even gaan kijken dat we alles bij één winkel kunnen gaan kopen, want ik loop steeds moeilijker dus uitgebreid winkelen zit er niet meer echt in de komende tijd.

 • Datum: 14.01.2012
 • Tijd: 21:26 uur
 •  
 

Zie er mooi uit, zal vrijdag nog wel wat spullen (aankleedkussen e.d.) meenemen als ik met Judith jouw kant op kom voor de echo.
De jongens liggen al heerlijk in hun nieuwe bedjes te slapen… (foto’s staan op hyves en facebook)

 • Datum: 15.01.2012
 • Tijd: 21:14 uur
 •  
 

Laat een reactie achter